> Voliotaki: 'Εξι αστυνομικοί στην υπηρεσία του Γλύξμπουργκ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

'Εξι αστυνομικοί στην υπηρεσία του Γλύξμπουργκ

Συνεχής προστασία στη βίλα και στις βόλτες

«Πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, η φύλαξη του εξοχικού που νοικιάζει ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ στο Πόρτο Χέλι.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», πρόκειται για μια έπαυλη...
ακριβώς πάνω από την είσοδο του λιμανιού, στην πευκόφυτη περιοχή της Βερβερόντας και περιλαμβάνει σειρά από κτίσματα σε διάφορα επίπεδα στην πλαγιά, βοηθητικούς χώρους, κήπο και μια μεγάλη πισίνα, ενώ εκπληκτική είναι η θέα προς τη θάλασσα.

Η φύλαξη του χώρου γίνεται με τρεις βάρδιες των δύο αστυνομικών, ανεξάρτητα αν ο τέως και η οικογένειά του βρίσκονται στην περιοχή. Μέχρι τον περασμένο Μάιο αστυνομική επιτήρηση υπήρχε μόνο τη νύχτα ενώ την ημέρα το προσωπικό φύλαξης ήταν ιδιωτικό.

Κάθε φορά όμως που ο Κωνσταντίνος και μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται να μεταβούν στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, ζητούνται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια «εντέλλεται» η αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας για πρόσθετη διάθεση εποχούμενων ενόπλων αστυνομικών που συνοδεύουν το αυτοκίνητο του τέως.

Ανάλογη «αναστάτωση» παρατηρείται και στον θαλάσσιο χώρο κάθε φορά που ο Κωνσταντίνος αρμενίζει είτε με την «Αφρόεσσα», το ξύλινο παραδοσιακό τρεχαντήρι του, είτε με το μισθωμένο μικρό ταχύπλοο ταξί, στις γύρω περιοχές καθώς με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζεται η παρουσία ανδρών του Λιμενικού Σώματος με τα λιγοστά πλωτά μέσα που διαθέτει.