> Voliotaki: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΝΟΣ: ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ! (video)

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΝΟΣ: ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ! (video)



Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τίποτα, όσοι όμως γνώριζαν τι συνέβη λαχτάρισαν για τα καλά. Χθες το βράδυ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του «Συλλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου» σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέρασε τουλάχιστον μισή ώρα εγκλωβισμένος στο ασανσέρ....

Μαζί του ήταν, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος και ο επικεφαλής της αστυνομικής του φρουράς.

Στην αρχή οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο κ. Ιερώνυμος απλά είχε φύγει από τον χώρο της εκδήλωσης. Δεν ήταν όμως έτσι. Στο μικρό ασανσέρ του ξενοδοχείου, σε σχεδόν αποπνικτικό περιβάλλον ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπόλοιποι περίμεναν υπομονετικά να τους ανοίξουν.

Αγχωμένοι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έτρεχαν «πάνω – κάτω». Κατά διαστήματα ακουγόταν χτύπημα από το εσωτερικό του ασανσέρ αλλά και πάλι λόγω της οχλαγωγίας λίγοι κατάλαβαν.

Όπως ηταν φυσικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Αρχιεπίσκοπος απεγκλωβίστηκε. Όταν πλέον η πόρτα άνοιξε πολλοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να χαιρετίσουν τον Αρχιεπίσκοπο, αγνοώντας την περιπέτεια του. (dogma.gr)