> Voliotaki: Αδειάζει τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου; - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με Βενιζέλο για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αδειάζει τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου; - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με Βενιζέλο για την μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

- Παπανδρέου: δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλά εκ μέρους μου
- Βενιζέλος: Κάλεσε όλους όσοι συμμετείχαν στην διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με τους ελεγκτές
- 50 λεπτά κράτησε η συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου

Μια φράση που περιέχεται στην άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προβληματίζει και δημιουργεί ερωτήματα....


Σύμφωνα με την πλευρά Βενιζέλου, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, αν όντως ειπώθηκε σχολιάστηκε ως άδειασμα του πρώην πρωθυπουργού σε πολλούς συνεργάτες του, οι οποίοι συμμετείχαν στην οικονομική διαχείριση του κόμματος επι προεδρίας του.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι για 50 λεπτά και μάλιστα όπως τονίζεται από την πλευρά Βενιζέλου η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή.

Τονίζεται επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ, ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Προσθέτουν ότι το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Από το ΠΑΣΟΚ είπαν επίσης ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.