> Voliotaki: Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΑΡΙΟ ΚΟΛΑ...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΑΡΙΟ ΚΟΛΑ...

... ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...

Επανερχόμαστε στο θέμα της σύλληψης και ταυτοποίησης του ενός εκ των τριών δολοφόνων της άτυχης 25χρονης που το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

Ο επικίνδυνος λοιπόν Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα, είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τα καλάσνικοφ που το βράδυ της Παρασκευής σκότωσαν την 25χρονη Κατερίνα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στα Ίσθμια της Κορινθίας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν...
ότι η αιματηρή απόδραση των Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές Τρικάλων είχε βασικό σκοπό την απελευθέρωση του Κόλα, ο οποίος λίγες μέρες μετά σκότωσε την άτυχη κοπέλα που απλώς περνούσε με το αυτοκίνητό της από το σημείο που αστυνομικοί εντόπισαν τους Αλβανούς οι οποίοι είχαν προηγουμένως ληστέψει μια ταβέρνα και προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του Κόλα, ενός από τους οκτώ ασύλληπτους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -όπως από την αρχή είχαν εκτιμήσει οι αστυνομικοί- έγινε όταν εντοπίστηκε εγκαταλελειμένο στο Σολωμό Κορινθίας το κλεμμένο τζιπ μάρκας Subaru Forester που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι της 25χρονης Κατερίνας.


Το παρελθόν του σκληρού Αλβανού κακοποιού 
Ο Μάριο ή Μάρκο ή Μαριάν ή Ενουάρτ ή Ζαν Κόλα ή Κόλια ή Γκόλια 36 χρόνων, είχε έρθει αντιμέτωπος με αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο στο Μαρούσι στις 15 Φεβρουαρίου 2010 και τους αφόπλισε. Την επόμενη ημέρα είχε εντοπιστεί μαζί με ένα συνεργό του στο Βύρωνα και είχε πετάξει χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών. Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 25χρονος Αλβανός υδραυλικός που είχε βγει από ένα κατάστημα ενώ είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ο συνεργός του Κόλα. Ο 36χρονος παραδόθηκε και στο σπίτι του βρέθηκαν τα κλεμμένα όπλα των αστυνομικών. Όπως αποδείχθηκε, είχε δραπετεύσει μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας στις 23 Νοεμβρίου του 2009 αφού είχε ακινητοποιήσει τους αστυνομικούς με την απειλή χειροβομβίδας

Το μαύρο τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας, που από το βράδυ του Σαββάτου είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όλα έδειχναν ότι εκεί είχαν καταφύγει οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στις περιοχές της Αλμυρής και του Κατακαλίου κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου πριν από λίγο εντοπίστηκε ένα ακόμη ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο ερευνάται. Ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τους τρεις αδίστακτους κακοποιούς. Ένας κτηνοτρόφος που διατηρεί μαντρί στην ευρύτερη περιοχή ειδοποίησε την Αστυνομία ότι είδε τους αναζητούμενους να κινούνται πεζή, αλλά εκείνοι δεν τον πείραξαν. Άνδρες της ΕΚΑΜ «χτενίζουν» την περιοχή όπου φέρεται να κινήθηκαν οι δράστες και τους αναζητούν.

Πηγή : protothema.gr