> Voliotaki: Σχέδιο του ΟΑΕΔ για εργασία σε Δήμους με 490 ευρώ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σχέδιο του ΟΑΕΔ για εργασία σε Δήμους με 490 ευρώ

Ποιες είναι οι θέσεις και ποια τα κριτήρια για την πρόσληψη

Πρόγραμμα απασχόλησης σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ τον μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών προβλέπει σχέδιο του ΟΑΕΔ.

Το σχέδιο απευθύνεται σε 400.000 ανέργους...
οι οποίοι ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο και ήδη έχει υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην απόφαση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών, των οποίων όλα τα οικονομικά ενεργά μέλη είναι άνεργοι.

Η πρόταση του ΟΑΕΔ μένει να αποφασισθεί και να περιληφθεί ενδεχομένως σε πακέτο ρυθμίσεων κατά της ανεργίας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ανακατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η επιλογή των ανέργων θα γίνει με μοριοδότηση.

Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε:

– Έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.

– Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.

– Κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.

– Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Η πρόταση του ΟΑΕΔ μένει να αποφασισθεί και να περιληφθεί ενδεχομένως σε πακέτο ρυθμίσεων κατά της ανεργίας το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ανακατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στη λήψη μέτρων για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεργίας συμφωνεί και η τρόικα.