> Voliotaki: Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου
Στην καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου και στην παλαιότερη στάση του πρωθυπουγού απέναντί του, επανέρχεται με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή «είναι πρωτοφανής όσον αφορά στην πολιτική κάλυψη που έτυχε από την πρώτη στιγμή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού τόσο ανενδοίαστα να στηρίζει υπόδικο κομματικό του στέλεχος, με προφανή σκοπό τον επηρεασμό της δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης» και ρωτά τον πρωθυπουργό αν αισθάνεται την ανάγκη να πει τίποτα έστω και τώρα....


Για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σχετική απόφαση από πλευράς ΝΔ μετά την καταδίκη του πρώην δημάρχου και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και όχι για διαγραφή του, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα σχετικά με την έκταση της υπόθεσης, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τον προορισμό των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του δήμου».

Η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου όμως δεν είναι η μόνη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, γιατί «αν συνυπολογίσουμε και την υπόθεση του επίσης καταδικασθέντα και έκπτωτου από το αξίωμά του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ενώ μάλιστα ήταν υπόδικος είχε χριστεί και υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται εμφανές ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς και διαπλοκής που τυγχάνει της πολιτικής κάλυψης κεντρικά από το κόμμα της Ν.Δ και τον πρωθυπουργό».

Οι ίδιοι που έχουν κάνει σημαία τους τον αγώνα κατά της ανομίας, στέκονται αλληλέγγυοι και καλύπτουν τις πράξεις των στελεχών τους που καταχρώνται χρήματα του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.