> Voliotaki: Παπαδημούλης: Θέλουν έναν πολίτη φοβισμένο και ταπεινωμένo

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παπαδημούλης: Θέλουν έναν πολίτη φοβισμένο και ταπεινωμένo

Παπαδημούλης:Θέλουν έναν πολίτη φοβισμένο και ταπεινωμένo
 Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και τις διώξεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Την ώρα που εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι στο εκκαθαριστικό τους βλέπουν τα έργα και τις ημέρες του υπουργείου του κ. Βρούτση, την ώρα που ...
ετοιμάζονται να κάνουν έναν δεύτερο κύκλο αντεργατικής και αντιλαϊκής «μεταρρύθμισης» για το ασφαλιστικό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επέλεξε να αντιμετωπίσει με έναν ακραία ασυνήθιστο τρόπο σε αυταρχισμό αλλά και σε χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αυτό που έκαναν 35 επώνυμοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. 

Επικαλούμαστε την κοινή λογική. Μετά τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπούκαρε η αστυνομία και κάλεσαν τα ΜΜΕ ώρες μετά. Πώς μπορούν να αποδείξουν ότι αυτά έγιναν από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όχι από την αστυνομία ή από κάποιους που σκηνοθέτησαν μέσα σ’ αυτές τις ώρες τις ζημιές; Είναι αλήθεια ότι στην πρακτική του ΠΑΜΕ -με την οποία άλλοτε συμφωνούμε και άλλοτε όχι- δεν υπάρχει αυτή η πρακτική του «μπαίνω με επώνυμους συνδικαλιστές και τα κάνω λίμπα» ή «απειλώ τη ζωή του υπουργού». «Σας έβαλαν να κάνετε τη βρώμικη δουλειά. Μην την κάνετε και με μεθόδους που μυρίζουν άσχημα». 

Και κάτι ακόμη: πριν από μερικές εβδομάδες στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ υπήρξε μια κατάληψη την οποία καταδικάσαμε απόλυτα και κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Κουβέλης όμως είπε τότε «δεν επιθυμώ τη δίωξη των προσαχθέντων». Γιατί δεν έχει σήμερα το κουράγιο και την τόλμη ο υπουργός να κάνει μια τέτοια δήλωση, όταν δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες του, όταν ακόμη και ΜΜΕ που έσπευσαν να υιοθετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα, τώρα με τη δημοσίευση φωτογραφιών, παίρνουν αποστάσεις; Και μία συμβουλή προς τον κ. Βρούτση: Σας έβαλαν να κάνετε τη βρώμικη δουλειά στο υπουργείο Εργασίας. Μην την κάνετε και με μεθόδους που μυρίζουν άσχημα.


Η κυβέρνηση θέλει έναν πολίτη φοβισμένο, αναξιοπρεπή και ταπεινωμένο. Ζούμε σε μια περίοδο όπου καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, όπου κόβονται με το μπαλτά μισθοί και συντάξεις έως και 50% μέσα σε δυόμισι χρόνια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί το χουντικής κοπής εργαλείο της πολιτικής επιστράτευσης. Και η τρικομματική κυβέρνηση, φοβισμένη γιατί η πολιτική της δε βρίσκει απήχηση ακόμη και στους δικούς της ψηφοφόρους, προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα με μια εκστρατεία αυταρχισμού, εκφοβισμού και χειραγώγησης. 

Δεν θέλει έναν πολίτη απλώς καθημαγμένο στο εισόδημα, γιατί δεν υλοποιεί απλώς μια πολιτική που έχει 30% ανεργία και 60% ανεργία στους νέους, αλλά γιατί, επιπλέον, θέλει έναν πολίτη φοβισμένο, αναξιοπρεπή και ταπεινωμένο. Η απάντησή μας είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί αυτή τη μοίρα που του επιφυλάσσουν. Θα διεκδικήσει αλλαγή πολιτικής, αλλαγή κυβέρνησης και πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία».