> Voliotaki: Για «ξέπλυμα» 80 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Γιάννης Σμπώκος - Απολογείται τη Δευτέρα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Για «ξέπλυμα» 80 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Γιάννης Σμπώκος - Απολογείται τη Δευτέρα

  «ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ
 
Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης.

Ο Γιάννης Σμπώκος αρχικά οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, επειδή σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Κηφισιά, εκτός από διάφορα έγγραφα και άλλα είδη που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και δύο πιστόλια, ένα από τα οποία κατείχε παράνομα, ενώ για το άλλο είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας....
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για την οποία έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης.
Στη συνέχεια, πέρασε την πόρτα του ανακριτή και αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, πήρε το δρόμο για τη ΓΑΔΑ.

«Είμαι αθώος. Ότι έχω να πω θα το πω στον ανακριτή», δήλωσε ο ίδιος εξερχόμενος από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Γ. Σμπώκος φέρεται να προχώρησε σε «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων» που υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι ανέβηκε στα 80 εκατομμύρια, καθώς το αρχικό ποσό επενδύθηκε μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του πεθερού του.

Νωρίτερα ο κύριος Σμπώκος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, επειδή σε έρευνα που έγινε σε σπίτι του στην Κηφισιά, εκτός από διάφορα έγγραφα και άλλα είδη που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και δύο πιστόλια, ένα από τα οποία κατέχει παράνομα, ενώ για το άλλο είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμπώκος, λίγες ημέρες πριν συλληφθεί, εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και είχε λάβει προθεσμία να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ωστόσο, μεσολάβησε η απολογία του εξαδέλφου του Ακη, Νίκου Ζήγρα, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού.