> Voliotaki: ΔΕΘ : 3.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΘ : 3.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ρεπορτάζ : Διονύσης Βυθούλκας
(από το : tovima.gr)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί ενόψει της έναρξης της 77ης Διεθνούς Έκθεσης.  Στα μέτρα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί από την συμπρωτεύουσα και νομούς της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και από την Αθήνα. Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος....

Ήδη στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται από την Κυριακή το βράδυ 140 μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από την Αθήνα που περιπολούν στους δρόμους, ενώ έως την Παρασκευή θα φτάσουν και ενισχύσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών.

Για φέτος αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση ως προς τον σχεδιασμό των μέτρων καθώς το Βελλίδειο - όπου συνήθως κατέληγαν οι πορείες - θα παραμείνει κλειστό το Σάββατο το βράδυ, αφού δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού. Ετσι, εκτός απροόπτου, ο δρόμος θα παραμείνει ελεύθερος, ωστόσο έξω απ' το Βελλίδειο θα παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις και θα τοποθετηθούν μεταλλικά φράγματα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ληφθούν επίσης και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καθώς δεν αποκλείεται να αποτελέσει ο χώρος αυτός τον τελικό προορισμό των διαδηλωτών.

Έντονη, όπως πάντα, θα είναι η παρουσία αστυνομικών και μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.