> Voliotaki: Κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα η λογίστρια του Άκη

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα η λογίστρια του Άκη

Κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα η λογίστρια του Άκη
 Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η λογίστρια του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου δεν είχε αναλάβει μόνο το «Πόθεν Έσχες» του πρώην υπουργού…

Το όνομα της κ. Ευφροσύνης Λαμπροπούλου ήρθε στην δημοσιότητα ως εμπλεκόμενης με την υπόθεση του πρώην υπουργού....


Στο πόρισμα αναφέρεται ότι για την ίδια «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης της πράξης της νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας».

Σημειώνεται, επίσης, ότι η κ. Λαμπροπούλου «διεκπεραίωνε τι ς φορολογικές συναλλαγές και λοιπές υποχρεώσεις» των εταιρειών, που ερεύνησε η δικαιοσύνη, «υποβάλλοντας φορολογικές δηλώσεις και πληρώνοντας φόρους και λοιπά έξοδα (…) με χρήματα που διακινούσαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών…».

Ωστόσο, στο «πράσινο» στρατόπεδο το όνομά της είχε αρχίσει να συζητείται εδώ και μήνες. Από τότε, που προέκυψε το θέμα με τη δήλωση «Πόθεν Έσχες» του πρώην υπουργού.

Κι αυτό γιατί, όπως έλεγε κορυφαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η κ. Λαμπροπούλου δεν ήταν αυτή, που φέρεται ότι είχε συντάξει το «Πόθεν Έσχες» του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά είχε αναλάβει και τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, κάθε δήλωση «Πόθεν Έσχες», όποιος κι αν συμπληρώνει τα έγγραφα, δεν υπογράφεται από λογιστή, αλλά από τον υπόχρεο και αυτός τελικά έχει την ευθύνη.

Και το θέμα, φυσικά, δεν είναι ποιος συμπλήρωνε τις δηλώσεις, αλλά ότι κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου φαίνεται ότι είναι ένα πρόσωπο, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει με νόημα μιλώντας στη Βουλή, όπου είχε κληθεί να δώσει τη δική του εκδοχή:

«Όπως δεν κρύφτηκα εγώ, κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω μου…», είχε πει.

 Μένει να φανεί εάν τελικά θα έχει και συνέχεια…