> Voliotaki: Σαρκοζί: Δεν έλαβα 50 εκατ. ευρώ από τον Καντάφι

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σαρκοζί: Δεν έλαβα 50 εκατ. ευρώ από τον Καντάφι

Σαρκοζί: Δεν έλαβα 50 εκατ. ευρώ από τον Καντάφι
 Σε μήνυση κατά του ιστότοπου Mediapart πρόκειται  να προχωρήσει ο Νικολά Σαρκοζί  όσον αφορά στις αποκαλύψεις για τη φερόμενη χρηματοδότηση Καντάφι.
 
O Νικολά Σαρκοζί έκανε σήμερα γνωστό ότι θα κάνει μήνυση, πριν το τέλος της προεκλογικής  εκστρατείας, στον ιστότοπο Mediapart που έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο το οποίο φέρεται να έχει... υπογραφεί από τον Μούσα Κούσα (τον πρώην επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών), σύμφωνα με το οποίο, το 2006, υπήρξε μια «κατ' αρχήν συμφωνία με την Τρίπολη», προκειμένου το λιβυκό καθεστώς να χρηματοδοτήσει με 50 εκατ. ευρώ την εκστρατεία του Σαρκοζί για τις προεδρικές εκλογές του 2007.
 
«Αυτό που δεν είναι πιστευτό, είναι η Mediapart. Πιστεύετε πραγματικά ότι με αυτό που έκανα στον Καντάφι, με χρηματοδότησε;» διερωτήθηκε  ο Σαρκοζί, σημειώνοντας ότι «ντρέπεται» για το γαλλικό πρακτορείο AFP που μετέδωσε ως «επείγουσα» μια τέτοια «είδηση», σημειώνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν διαψεύσει ότι υπέγραψαν και έστειλαν ένα τέτοιο έγγραφο.
 
Να σημειωθεί πως ο Μούσα Κούσα διέψευσε σήμερα  ότι το καθεστώς Καντάφι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κούσα, αναφερόμενος στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό ιστότοπο Mediapart δήλωσε ότι «όλες αυτές οι ιστορίες είναι πλαστογραφημένες».