> Voliotaki: Μ. Ανδρουλάκης: «Η Λούκα δεν έχει πολιτικό μυαλό»

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μ. Ανδρουλάκης: «Η Λούκα δεν έχει πολιτικό μυαλό»

Μ. Ανδρουλάκης: «Η Λούκα δεν έχει πολιτικό μυαλό»Αιχμηρός απέναντι στην Λούκα Κατσέλη και το νέο της κόμμα, εμφανίστηκε με δηλώσεις του, ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ» εκτίμησε πως η Κοινωνική Συμφωνία θα έχει χειρότερη τύχη από το κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη.
 
O κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως: «Και δεν υπάρχει ένας Παπανδρέου να τους προσλάβει μετά. Εδώ είναι Οιδιπόδεια συμπλέγματα. Είναι άλλα πράγματα στη μέση. Δεν μας αφορά η Λούκα. Είναι μια αξιοπρεπής καθηγήτρια, αλλά πολιτικό μυαλό δεν έχει....
Και από ανάλυση τα ίδια. Σχολικός Κενσιανισμός της δεκάρας. Έπαιξε μοιραίο ρόλο, είναι το μοιραίο πρόσωπο που άφησε εντελώς ανυπεράσπιστη, εντελώς απροετοίμαστη την παράταξη, ενόψει της χρεοκοπίας, διότι είναι εισηγήτρια όλων αυτών των πραγμάτων».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας: «Το ερώτημα είναι ο Παπανδρέου που ήξερε. Δεν είναι το πρόβλημα η Λούκα. Είναι ποιός την έβαλε τη Λούκα. Γιατί το έκανε αυτό. Όλοι ξέρανε για τη Λούκα. Ο ανήξερος που ξέρει, όπως λέει ο Αισχύλος.

 Ο Γ. Παπανδρέου είχε πλήρη αίσθηση, έχει μια άλλη Παιδεία και μια άλλη κουλτούρα. Ρωτώ: ποιοί ήταν οι εισηγητές της καταστροφής, και αντί να ζητήσουν συγγνώμη, σου κάνουν και κόμμα; Δηλαδή, ως πού μπορεί να φτάσει η ματαιοδοξία των πραγμάτων; Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, αντί να κάνουν μια έντιμη αυτοκριτική...».

Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο υποστήριξε ότι είχε, σε σχέση με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καλύτερο σημείο εκκίνησης για την ηγεσία, τόνισε ότι διαθέτει προσόντα και χαρίσματα, καθώς και αυτοπεποίθηση, για να μην χρειάζεται «περιβάλλον».

«Ταυτόχρονα, όμως, η ισχυρή αυτοπεποίθηση μπορεί να εξελιχθεί σε ελάττωμα, αν είσαι μοναχικός καβαλάρης και χάσεις τη δυνατότητα ενός οργανωμένου, συλλογικού επιτελείου, ενός μοντέρνου ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος. Δηλαδή, μόνος σου να τραβήξεις μια καμπάνια. Έχει σημασία, επομένως, να συσπειρώσεις γύρω σου όλα τα στελέχη, ειδικά της νέας γενιάς, ανεξάρτητα εάν συμπαθούσαν πριν τον Γ. Παπανδρέου, ή εσένα, ή κάποιον άλλον».

«Ο Βαγγέλης είναι ασυναγώνιστος», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και δήλωσε:«Ο πολιτικός θα πρέπει να μάθει να περνά από το κατανοώ, στο αισθάνομαι. Ώστε αυτό που έχει στο κεφάλι του - σωστό ή λάθος - στη προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να έχει ένα ανορθωτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγικής διαδικασίας της Ελλάδας μετά το PSI, πρέπει να το γειώσεις, να το μεταστοιχειώσεις στο φαντασιακό, βιωματικό, συναισθηματικό υπόβαθρο της λαϊκής ψυχής- χωρίς αυτό δεν υπάρχει πολιτική».

Τέλος, σε ερώτηση για τους Έλληνες μικροεπενδυτές ομολόγων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα ζήτημα για το οποίο δεν μπορεί, δυστυχώς, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Παπαδήμος να μιλήσουν, διότι εκκρεμούν δίκες από ορισμένα funds. Και, επομένως, δεν μπορεί να αναπτύξει το σχέδιο αυτή τη στιγμή, για το πώς θα καλυφθούν οι ομολογιούχοι με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Διότι, ήδη, κατατέθηκαν μηνύσεις στο Αμβούργο της Γερμανίας. Αυτό θα το λύσουμε, εδώ εσωτερικά».