> Voliotaki: Σαμαράς: Συστράτευση για αυτοδύναμη κυβέρνηση

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαμαράς: Συστράτευση για αυτοδύναμη κυβέρνηση

Σαμαράς: Συστράτευση για αυτοδύναμη κυβέρνηση
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και δεσμεύεται πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές.

«Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση», σημειώνει ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη....


Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ωστόσο πως τελικά θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς όπως λέει «είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς.

Ο κ. Σαμαράς επαναφέρει τη πρότασή του για συστράτευση και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια".

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην επιβληθούν νέα μέτρα.

«Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους" τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μέτρα που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους.
 
«Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά».

Τέλος ο κ. Σαμαράς τονίζει πως πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επαναλαμβάνει πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και στέλνει μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα στρατόπεδα. "Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα".