> Voliotaki: Βενιζέλος: Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς για το ΠΑΣΟΚ
Ο Ευ. Βενιζέλος εκτιμά πως η πρωτιά είναι ρεαλιστικός στόχος για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στέλνει μήνυμα σε όσους βιάζονται να πουν πως η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί....


Ο κ. Βενιζέλος αρνείται να μπει στη λογική ενός διμέτωπου αγώνα κατά της ΝΔ και της Αριστεράς, κάνει λόγο για ουσιαστική ανανέωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε ανοίγματα.

«Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές».

Ο κ. Βενιζέλος αφήνει και αιχμές για τη στάση της ΝΔ, σημειώνοντας πως πολλοί παίζουν με την τύχη της χώρας. «Κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί.