> Voliotaki: Παρέμβαση Απ. Παντσά για τα προνοιακά επιδόματα

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Απ. Παντσά για τα προνοιακά επιδόματα

Παρέμβαση για την επίσπευση καταβολής των επιδομάτων αναπήρων έκανε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς με επιστολή του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηριών (ΚΕ.Π.Α.) ΙΚΑ Βόλου.

Όπως τονίζει ο κ. Παντσάς στην επιστολή του, οι δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων των Προνοιακών προγραμμάτων των οποίων η γνωμάτευση της Α’ βάθμιας Υγειονομικής  Επιτροπής έχει λήξει, περιμένουν για πολλούς μήνες την επανεξέτασή τους από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηριών....

 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή καταβολής του επιδόματός τους το οποίο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αποτελεί το βασικό και μοναδικό έσοδο για την επιβίωσή τους.

Η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Βόλου γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, παράλληλα με τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που έχουν. Δεδομένου δε ότι η οικονομική τους ενίσχυση από την Υπηρεσία δεν είναι εφικτή με άλλον τρόπο, ο κ. Παντσάς ζητεί από το ΚΕ.Π.Ε. να επισπευσθεί η εξέτασή τους, διότι έχει προκύψει μείζον κοινωνικό θέμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.