> Voliotaki: Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες των Ιμίων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες των Ιμίων

Για τη συμπλήρωση 16 ετών από την κρίση των Ιμίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00, στην έδρα της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων για τους τρεις πεσόντες ήρωες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στην κρίση αυτή που χάραξε ανεξίτηλα έκτοτε τον ψυχισμό των Ελλήνων....

Πρόκειται για το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου «ΠΝ-21» αποτελούμενο από τους τότε Υποπλοιάρχους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο, καθώς και τον Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, που κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εκτελώντας διατεταγμένη πολεμική αποστολή. Άπαντες προήχθησαν μεταθανατίως στον ανώτατο προβλεπόμενο βαθμό του αντιναυάρχου οι δύο πρώτοι και του πλοιάρχου ο τρίτος.

Στη σημερινή τελετή παρέστη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και ο Υφυπουργός Κώστας Σπηλιώπουλος, οι αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ΠΝ και Αντιστράτηγος Κώστας Ζιαζιάς αντίστοιχα, καθώς και σύσσωμο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο.