> Voliotaki: Ο εμπνευστής του άθλιου χαρατσιού των σπιτιών μας εκφώνησε τον επικήδειο του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο εμπνευστής του άθλιου χαρατσιού των σπιτιών μας εκφώνησε τον επικήδειο του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου...

http://www.antinews.gr/2011/12/13/138358/

«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου  δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου  στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα....

Αν βάζατε στοίχημα  ποιος τα είπε όλα αυτά,  μάλλον θα το χάνατε! Γιατί ποτέ το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!
Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος (εικάζω ότι και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ)  με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψαν το αυτονόητο. Ό,τι δηλαδή  οι πολιτικές του μνημονίου αποτελούσαν μια καταστροφική συνταγή που εξασφάλιζαν μεν τους πιστωτές μας, αλλά οδηγούσαν τη χώρα στο αδιέξοδο και τους Έλληνες στην  εξαθλίωση.

Kαι έρχονται τώρα «εξουθενωμένοι» να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους παρ’ όλα αυτά! Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος και με …γραφείο Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, πλήρως στελεχωμένο παρακαλώ! Λές και δεν του έφτανε το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών!
Είναι λυπηρό δε, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αισθάνονται ούτε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Από τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από τις στρατιές των ανέργων.  Για τα δεινά που έχουν υποστεί και θα υφίστανται για καιρό ακόμα.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος και οι συν αυτώ, πρέπει να μας εξηγήσουν πως και  γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί η Κυβέρνηση Παπανδρέου επέμενε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Ποιοι την εισηγήθηκαν; Γιατί δέχθηκε ο ίδιος να την εφαρμόσει. Τα περί «πατριωτικού καθήκοντος» είναι αστεία. Πατριωτικό καθήκον είναι να βοηθάς την πατρίδα σου. Όχι να την οδηγείς στα Τάρταρα!

Οφείλουν, επίσης, να μας απαντήσουν γιατί   όχι μόνον κώφευαν, αλλά και λοιδωρούσαν  συστηματικά κάθε αντίθετη φωνή. Όποιος διαφωνούσε με το μνημόνιο αυτομάτως χαρακτηρίζονταν «γραφικός», «περιθωριακός» και «αντιδραστικός»! Ακόμα-ακόμα  αμφισβητήθηκε και ο πατριωτισμός τους!

Ο  κ. Βενιζέλος, ως νομικός γνωρίζει,  ότι δεν μπορεί να επικαλείται το άλλοθι της άγνοιας, ούτε να ζητά την επιείκεια  του Ελληνικού λαού. Ούτε  αρκεί ότι ως   Υπουργός Άμυνας  δεν ..γνώριζε. Σ’  άλλη χώρα ζούσε; Δεν έβλεπε; Και αν έβλεπε γιατί δεν μιλούσε;

Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η χθεσινή «έκρηξη» ειλικρίνειας του κ. Αντιπροέδρου  αλλού αποβλέπει. Στην επόμενη ημέρα.  Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποποιηθεί ευθυνών που θεωρεί ότι δεν του ανήκουν.  Θέλει να αποτολμήσει και ανοίγματα προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κάπως αργά τα θυμήθηκε  όλα αυτά ο εισηγητής του «προσωρινού ειδικού τέλους επί της δομημένη επιφάνειας». Του χαρατσιού που από …προσωρινό, γίνεται ..μόνιμο.

Και για  έναν ακόμη λόγο. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι ο προϋπολογισμός του έχει εκτροχιαστεί  (το έλλειμμα για το τρέχον ενδεκάμηνο έφτασε ήδη τα 20,516 δις)  και ότι απαιτούνται  νέα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.  Το ομολόγησε ότι δεν αντέχει να εισηγηθεί ο ίδιος τα νέα μέτρα για αυτό και ουσιαστικά εισηγήθηκε εκλογές! Δηλαδή, ο,τι φώναζε εδώ και καιρό ο Σαμαράς! (και τα κόμματα της Αριστεράς για να είμαστε δίκαιοι)

Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ.  Παπαδήμος συμφωνεί με όσα είπε  ο κ. Βενιζέλος; Ότι δηλαδή το DNA του μνημονίου  μας οδηγεί σε αδιέξοδο;  Έχει ενδιαφέρον η δική του γνώμη γιατί θα είναι παράλογο να επιμένει σε μια πολιτική η οποία, κατά τον καθ’ ύλην αρμόδιο, απέτυχε πλήρως.  Αν πάλι διαφωνεί, για ποιο λόγο διατηρεί στη θέση του έναν «εξουθενωμένο» υπουργό που  αναγκάζεται να εφαρμόζει  μια αδιέξοδη πολιτική;

Δυστυχώς, η χθεσινή ομολογία αποτυχίας του κ. Βενιζέλου αποτελεί μια πικρή δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά.  Βέβαια, με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά πιθανότατα η χώρα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την διορατικότητα να λάβει σοβαρώς υπόψιν της τις προτάσεις του κ. Σαμαρά πριν υπογράψει το μνημόνιο. Έστω και αργότερα, αφού το υπέγραψε!

Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από  «….εξουθενωμένους» Υπουργούς.  Χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα

Ο ένας έχασε τη μιλιά του, ο άλλος εξουθενώθηκε, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σωματείο ειδικών αναγκών, όπως γράφουμε και αλλού

Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος χθές δεν εκφώνησε μόνο τον …επικήδειο του μνημονίου, αλλά υπονόμευσε και την χρησιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου.
ΚΡ