> Voliotaki: "Ψηφίστε το, αλλιώς η επόμενη μέρα... θα είναι νύχτα"

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"Ψηφίστε το, αλλιώς η επόμενη μέρα... θα είναι νύχτα"

«Αν δεν ψηφίσετε το πολυνομοσχέδιο δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε για τη χώρα. Θα υπάρχει μόνο νύχτα».

Μ΄αυτή τη φράση ο Ευ. Βενιζέλος προσπάθησε να πείσει τους 154 κυβερνητικούς βουλευτές να (ξανα)δώσουν θετική ψήφο, σε άλλη μία «κρίσιμη ψηφοφορία» - μετά από τόσες που προηγήθηκαν. Σε λίγες ώρες θα φανεί εάν τα κατάφερε.

Η επί της αρχής ψηφοφορία που έγινε χθες το βράδυ κύλησε ομαλά (154 «ναι», 141 «όχι»), αλλά έτσι κι αλλιώς οι ενστάσεις αφορούν όχι στο σύνολο του πολυνομοσχεδίου, αλλά στο άρθρο 37 που παγώνει τις κλαδικές συμβάσεις.

Η Λούκα Κατσέλη επέμενε μέχρι αργά τη νύχτα στην απόφαση να το καταψηφίσει «εάν δεν υπάρξει βελτίωση», με ανάλογες διαθέσεις εμφανίσθηκε η Αννα Νταλάρα, ενώ, αίφνης, κυκλοφόρησαν φήμες ότι και η Βάσω Παπανδρέου προβληματίζεται για τη δική της ψήφο.


Το θολό τοπίο γύρω από την «τύχη» της κ. Κατσέλη εάν καταψηφίσει το άρθρο 37 οδήγησε χθες κι άλλους βουλευτές να σκεφτούν να πράξουν αναλόγως, στην περίπτωση που δεν γίνει σαφές ότι η «ποινή» θα είναι η διαγραφή.

Αυτές τις ώρες καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλισθούν τα πολυπόθητα 154 «ναι». Οι νέοι δραματικοί τόνοι θα ακουστούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει εκτάκτως νωρίς το μεσημέρι  με αφορμή τη χθεσινοβραδινή «μίνι» Σύνοδο Κορυφής στη Γερμανία.