> Voliotaki: Κόντρα Κουτρουμάνη-Τσίπρα στη Βουλή για τα ομόλογα των Ταμείων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα Κουτρουμάνη-Τσίπρα στη Βουλή για τα ομόλογα των Ταμείων

«Τα ομόλογα που διαθέτουν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εντάσσονται στο κούρεμα» ξεκαθάρισε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενέταξε και τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων στο κούρεμα του 20%, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου αναφέρεται χωριστά για τα ταμεία, τα όποια μπορούν να ανταλλάξουν τα ομόλογα που διαθέτουν στο άρτιο, δηλαδή στην αξία που τα αγόρασαν....

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση και για την πολιτική που εφαρμόζει για τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων: «προχωράτε και σε εσωτερικό "κούρεμα" στα ταμεία στους μεγαλοοφειλέτες, λέτε ελάτε με 80% έκπτωση και τους λέτε δώστε και ομόλογα. Με λίγα λόγια επιλέγετε να "κουρεύετε" τους συνταξιούχους και όχι τους κατόχους ομολόγων που κατά τεκμήριο είναι πλούσιοι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτρουμάνης αρνήθηκε τις βολές τονίζοντας ότι «στους μεγαλοοφειλέτες δεν χαρίζουμε αλλά κάνουμε έκπτωση στα πρόσθετα τέλη».

Με αφορμή πάντως την απάντηση της ερώτησής του από τον Υπουργό Εργασίας και όχι από τον πρωθυπουργό στον οποίο απευθυνόταν, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διαρκές κώλυμα που έχει ο πρωθυπουργός να έρθει να απαντήσει στη Βουλή εδώ και τέσσερις μήνες προσθέτοντας «δεν ξέρω αν αυτό το κώλυμα να απαντά στο κοινοβούλιο είναι και κώλυμα να κυβερνάει γιατί έχετε παραδώσει τα κλειδιά και άλλος κυβερνάει».

«Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει πολλές φορές σε ερωτήσεις και είναι από τους πρωθυπουργούς που εργάζεται όσο κανείς και αντιμετωπίζει προβλήματα στη χώρα που ποτέ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν έχουμε αντιμετωπίσει» ανταπάντησε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Για μία ακόμη φορά πάντως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά τους για εκλογές και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση υποστήριξε: «έχετε παραδοθεί στους πιστωτές σας, στο ΔΝΤ και στην τρόικα, παραδεχτείτε την αποτυχία και παραδώστε την εντολή στον ελληνικό λαό».