> Voliotaki: Λεία 830.000 ευρώ από ενέδρα σε όχημα χρηματαποστολής

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Λεία 830.000 ευρώ από ενέδρα σε όχημα χρηματαποστολής

Τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι έστησαν ενέδρα σε όχημα χρηματαποστολής της Group4, το οποίο κινούνταν επί της οδού Ούλ.Πάλμε με κατεύθυνση τις Βασιλειές, στην Κρήτη.

Λίγο πριν το χωριό, σύμφωνα με το Cretalive, οι ληστές με δύο κλούβες έκλεισαν το δρόμο στο όχημα της χρηματαποστολής και με την απειλή όπλων ανάγκασαν τον οδηγό και το συνοδό της χρηματαποστολής να κατέβουν από το όχημα.

Οι δράστες άνοιξαν βίαια τις πίσω πόρτες του οχήματος και άρπαξαν 12 σάκους, με το χρηματικό ποσό των 830.000 ευρώ. Αμέσως μετά μπήκαν στις κλούβες και εξαφανίστηκαν. Οι δύο κλούβες των δραστών ήταν κλεμμένες, η μία εκλάπη την Παρασκευή και η δεύτερη είχε κλαπεί στις 6 Σεπτεμβρίου.


Λίγο αργότερα, κι ενώ είχε κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή, νέος συναγερμός σήμανε, καθώς το σύστημα GPS που ήταν εγκατεστημένο στον ένα από τους σάκους, άρχισε να δίνει σήμα.

Αστυνομική δύναμη ακολούθησε το σήμα, πιθανολογώντας ότι οι ληστές είχαν στην κατοχή τους το σάκο, κι επομένως μαζί με τον «παγιδευμένο» σάκο θα έπιαναν και τους δράστες.

Ο σάκος, όμως, και μόνο αυτός που ήταν παγιδευμένος βρέθηκε πεταμένος στο δρόμο και άδειος, γεγονός που υποδεικνύει πολλά για την ταυτότητα των δραστών, που πιθανολογείται πως είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το σύστημα.