> Voliotaki: Ο Π. Γερουλάνος για το χώρο του ποδοσφαίρου. Tι απαντά στόν Πάνο Σκοτινιώτη!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο Π. Γερουλάνος για το χώρο του ποδοσφαίρου. Tι απαντά στόν Πάνο Σκοτινιώτη!

«H έναρξη του πρωταθλήματος δεν μπορεί να ερμηνευθεί σαν ένα τελείωμα της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει. Άρα, όταν έχεις οποιεσδήποτε πληροφορίες που έρχονται ακόμη και στη μέση του πρωταθλήματος και αυτές οδηγούν σε τιμωρίες, θα πρέπει να γίνουν πράξη», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, λίγες ώρες μετά την απόφαση για υποβιβασμό των ομάδων Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με τη θέση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα φέτος, λέγοντας:...


«Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης, γιατί οποιαδήποτε τέτοια ηχηρή απόφαση, που θα μας έδινε, βέβαια, πολιτικούς πόντους, το μόνο που θα δημιουργούσε θα ήταν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμη. Θα το μετατρέπαμε σε ένα τοπικό πρωτάθλημα, καμία σχέση με την UEFA και τους άλλους φορείς, θα χάναμε την τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει και τη συνεργασία και θα οδηγούμασταν, δηλαδή, σε μια κατάσταση, όπου η πολιτεία θα οργάνωνε το πρωτάθλημα με ανθρώπους, που μέχρι πρόσφατα όριζαν την τύχη του. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν το αποκλείουμε σαν επιλογή, αλλά πριν φτάσουμε εκεί, ας κάνουμε μια προσπάθεια όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ποδόσφαιρο, να βοηθήσουμε να εξυγιανθεί το άθλημα και το πρωτάθλημα».

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε ο δημάρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης για πολιτική απόφαση, με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο υπουργός δήλωσε:

«Καταλαβαίνω ότι ο δήμαρχος είναι κάτω από πίεση, φορτισμένος και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς και να το αποδεχθεί απολύτως. Και εξ αυτού να κάνει δηλώσεις, που ενδεχομένως δεν θα έκανε, κάτω από άλλες συνθήκες. Εγώ αυτό που άκουσα είναι ότι, κλείνοντας, σε κάποια φράση του, είπε ότι αν η εξυγίανση σταματήσει στον Ολυμπιακό Βόλου, διαφωνεί πλήρως, αλλά εάν πάει μέχρι τέλους θα την υποστηρίξει. Εμένα μου αρκεί αυτό».