> Voliotaki: Το νέο Fiat Panda

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το νέο Fiat Panda

Διατηρεί όλα τα στοιχεία που έκαναν την προηγούμενη γενιά να ξεχωρίζει

Παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες και τα στοιχεία της νέας γενιάς του Fiat Panda, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη παγκόσμια επίσημη εμφάνισή του στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο Panda θα έχει ιδιαίτερη θέση στον εκθεσιακό χώρο της Fiat στη Φρανκφούρτη, όπως άλλωστε ταιριάζει σε ένα μοντέλο που κουβαλά μια κατασκευαστική ιστορία 31 ετών και 6,5 εκατομμυρίων πωλήσεων, με την τελευταία γενιά να αποτελεί τη σύγχρονη, ευρωπαϊκή μετάφραση του αυτοκινήτου πόλης....


Διαφορές από το προηγούμενο μοντέλo



Διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο

Η αισθητική του είναι διαφορετική από το απερχόμενο μοντέλο, διατηρεί όμως όλα τα στοιχεία που έκαναν την προηγούμενη γενιά να ξεχωρίζει. Οι διαστάσεις του είναι ελαφρά αυξημένες, εσωτερικά είναι εντελώς διαφορετικό, ενώ η Fiat δηλώνει πως η καμπίνα του παρέχει υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και άνεσης.



Οι κινητήρες του νέου Panda

Δύο εκδόσεις ισχύος του TwinAir του 0,9 λίτρου θα λάβουν θέση στη γκάμα του νέου Fiat Panda. O υπερτροφοδοτούμενος, όπως στο «500», θα αποδίδει 85 ίππους, ενώ η ατμοσφαιρική έκδοση θα έχει 65 ίππους. Τη σειρά των κινητήρων θα συμπληρώνουν ο 1.2 λίτρων των 69 ίππων, αλλά και ο Multijet 1.3 λίτρων των 75 ίππων. Θα ακολουθήσουν αργότερα ένας bifuel TwinAir των 80 ίππων, που θα καταναλώνει και φυσικό αέριο, ενώ έπεται και ο 1.2 λίτρων «Easy Power» (βενζίνη-LPG).



Ποικιλία επιλογών

Οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου Fiat Panda, όταν αυτό θα ξεκινήσει να διατίθεται θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 4 τύπων κινητήρων, 10 εξωτερικών και 4 εσωτερικών χρωμάτων και τροχούς αλουμινίου 14 ή 15 ιντσών.





Πηγή: 4troxoi.gr