> Voliotaki: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Τρόικας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Τρόικας

  newsbomb.gr
Άνευ δηλώσεων, ολοκληρώθηκε ακόμη μια συνάντηση Σαμαρά-Τρόικας στη Συγγρού, που διήρκησε μια ώρα και ένα τέταρτο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ και τα στελέχη της ΝΔ, είναι –κατά τη συνήθη πρακτική τους- ολιγομίλητα, περιοριζόμενα στο ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων, σε μια σειρά από θέματα»....

Το ‘γαλάζιο στρατόπεδο’, αποφεύγει για την ώρα να μπει στην ουσία των συζητήσεων, με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να κρατούν κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς αυτή την ώρα αποτιμούν το αποτέλεσμα της επαφής με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

«Το κλιμάκιο το συναντήσαμε επί 2 ώρες τον Ιούλιο. Από τότε έχουμε στηρίξει όσα έπρεπε και κάνουν καλό στο τόπο.

Δε μένει κάτι άλλο από εμάς. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι αν θα εφαρμόσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο, που είναι νόμος του κράτους», δήλωναν πάντως πριν από τη σημερινή επίσκεψη, συνεργάτες του κου Σαμαρά, στο newsbomb.gr

Στενοί συνομιλητές του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαιναν ακόμη πως ο αρχηγός της ΝΔ είναι αμετακίνητος στις θέσεις του για την οικονομική πολιτική και πως δίνει έμφαση, σε κάθε ευκαιρία, στο φορολογικό, τα θέματα ύφεσης και ρευστότητας και πως προτίθεται να συνεχίσει να «συναινεί», σε ότι κάνει καλό στο τόπο και να διαφωνεί, σε ότι προκαλεί ζημία.

Στελέχη της ΝΔ, σημειώνουν πως το κλίμα σήμερα, μεταξύ ΝΔ και δανειστών ήταν καλό, χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία σύγκλισης αλλά και εκείνα της διαφωνίας.

Από την πλευρά της ΝΔ, εκτός του προέδρου του κόμματος, παρίσταντο οι 2 αντιπρόεδροι, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του κ. Σαμαρά και οι στενοί του συνεργάτες, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μουρμούρας .