> Voliotaki: Ραντεβού το Σεπτέμβρη για τους Αγανακτισμένους

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ραντεβού το Σεπτέμβρη για τους Αγανακτισμένους

Στις 3 του μηνός η πρώτη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στις πλατείες. Οι πρώτες συναντήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα, έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η συγκέντρωση της 3ης Σεπτεμβρίου δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα διαμαρτυρίας, αλλά και ένα νέο ζητούμενο: εάν το κίνημα θα περάσει σε μία νέα φάση, πολιτικής συγκρότησης με πλαίσιο αρχών και θέσεων. Γι’ αυτό το λόγο επελέγη η συγκεκριμένη ημερομηνία, μια ημερομηνία ορόσημο για την σύγχρονη ελληνική ιστορία. ...

Το ερώτημα, όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», είναι εάν θα διατηρήσει την κοινωνική δυναμική των προηγούμενων μηνών. Από τις θέσεις που διατυπώνονται στον δημόσιο διάλογο, φαίνεται πως αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, δηλαδή οπι πλατείες να είναι ανοιχτές σε όλα τα άτομα, από όποια πολιτική αφετηρία και αν εκκινούν, αρκεί να δέχονται τις διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και λήψης αποφάσεων.