> Voliotaki: Παπανδρέου καλεί... Πούτιν στη Ελλάδα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου καλεί... Πούτιν στη Ελλάδα

Ανοιχτά τα θέματα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών

Σημαντικά θέματα που αφορούν στις ελληνορωσικές σχέσεις συζήτησαν χθες το βράδυ, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για το τραγικό συμβάν στον ποταμό Βόλγα. Η συνομιλία, μάλιστα, συνέπεσε με την επιστροφή του κ. Πούτιν από εκδήλωση για το τραγικό αυτό συμβάν.


Οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως τεχνολογικά, αμυντικά και ενεργειακά. Ιδιαιτέρως ασχολήθηκαν με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, θέμα για το οποίο το ενδιαφέρον των δύο χωρών παραμένει αμείωτο.


Συζήτησαν και για θέματα σχετικά με...

την οικονομική κρίση και ο κ. Πούτιν εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση αυτή. Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη θετική στάση της Ρωσίας για τα θέματα της Ελλάδας στις συζητήσεις στο ΔΝΤ. Επιπλέον, συζήτησαν και αναπτυξιακά θέματα αλλά και θέματα επενδύσεων, για τα οποία υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή πολιτική τους βούληση για επιτάχυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, για τις οποίες ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει πει, στο παρελθόν, ότι είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα σε χρόνο που εκείνος μπορεί να επιλέξει.