> Voliotaki: ΝΔ: Οι εντολές της κυβέρνησης έθεσαν σε κίνδυνο τους πολίτες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΝΔ: Οι εντολές της κυβέρνησης έθεσαν σε κίνδυνο τους πολίτες

Εξηγήσεις από τον Χ. Παπουτσή ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητεί ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Νάκος, για τη χθεσινή διαχείριση της κατάστασης με τα γενικευμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει τεράστια ανασφάλεια στους πολίτες και να πλήξει την προοπτική της χώρας μας, μέσα και έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα κατά την οποία στη Βουλή ψηφίζονταν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καταδικάζει τη χώρα μας στον αέναο κύκλο της ύφεσης, οι εντολές της κυβέρνησης έθεταν σε κίνδυνο τους πολίτες και μετέτρεπαν το Σύνταγμα σε θάλαμο αερίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας....

«Οι πολιτικές οδηγίες είναι προφανές ότι έχουν αποδυναμώσει την Αστυνομία από το ρόλο της στην προστασία του πολίτη, ενώ τα αποτελέσματά τους δημιουργούν εύλογη κοινωνική καχυποψία για την τόσο ακραία αδυναμία να περιφρουρηθεί η ειρηνική διαδήλωση και να συλληφθούν οι ταραχοποιοί», εκτιμά ο κ. Νάκος, σημειώνοντας πως «η διαχείριση μιας κατάστασης, όπως η χθεσινή, η οποία δεν ήταν καθόλου απρόβλεπτη, δείχνει είτε ανικανότητα, είτε σχέδιο εκφοβισμού όσων αναζητούν μια άλλη διέξοδο, εκτός από τον αδιέξοδο μονόδρομο που επέλεξε η κυβέρνηση».