> Voliotaki: «Απειλείται η ζωή μου αν επιστρέψω στην Ελλάδα»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Απειλείται η ζωή μου αν επιστρέψω στην Ελλάδα»

Τον Ιούλιο η συζήτηση του αιτήματος έκδοσης της Αντωνίας Ηλία στη χώρα μας

Για τις 17 Ιουλίου αναβλήθηκε, από τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου στην περιοχή Βικτόρια, η συζήτηση του αιτήματος των ελληνικών αρχών, για έκδοση της πρώην πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα.

Η αναβολή δόθηκε προκειμένου οι δικηγόροι της κας Ηλία να έχουν το χρόνο να μελετήσουν τα εντάλματα που έχουν εκδώσει εναντίον της οι ελληνικές αρχές.


Η Αντωνία Ηλία υπέβαλε αίτημα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη προκειμένου, όπως είπε, να έχει τη δυνατότητα, την οποία δεν έχει τώρα κλεισμένη στη φυλακή, να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπεράσπισή της.


Παράλληλα, η Ηλία μέσω του δικηγόρου της, έθεσε θέμα...

ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον ισχυρισμό της ότι απειλείται η ζωή της εάν εκδοθεί και επιστρέψει στην Ελλάδα. Ισχυρίστηκε, επίσης, απευθυνόμενη προς στο δικαστήριο, ότι υπάρχει πιθανότητα ορισμένα από τα εναντίον της εντάλματα να έχουν αποσυρθεί.

Στις προηγούμενες δύο εμφανίσεις της στο ίδιο δικαστήριο, στο Λονδίνο, η Αντωνία Ηλία είχε αρνηθεί την ταυτότητά της, είχε δηλώσει ότι ονομάζεται Αντονία Ζαμέν και είναι Γαλλίδα υπήκοος, ενώ σήμερα όταν της ζητήθηκε από το δικαστήριο να επιβεβαιώσει το όνομά της απάντησε, Αντωνία Ηλία.