> Voliotaki: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ: "Ίσως χρειαστεί να γίνει και βίαιη η κατάσταση..."

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ: "Ίσως χρειαστεί να γίνει και βίαιη η κατάσταση..."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: "Αυτοί οι πολιτικοί είναι πολιτικοί της άδειας κατσαρόλας. ...έχουν συνηθίσει να φοράνε πολύ μεγάλα κοστούμια, για να χωράνε τις κοιλάρες τους απ' αυτά που έχουν φάει..."

Στο ραδιόφωνο του "e-Rock.gr" και στην εκπομπή "Τα Επίκαιρα" του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε νωρίτερα το μεσημέρι ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Κότσιρας, με αφορμή την χθεσινή επιστολή του στήριξης στο κίνημα των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ.

Μιλώντας για το κίνημα των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, τον ρόλο των Ελλήνων καλλιτεχνών και των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και απαντώντας στις κινδυνολογίες Καρατζαφέρη και άλλων πολιτικών, δήλωσε:

"Εμείς οι καλλιτέχνες, οποιοδήποτε μουσικό ιδίωμα ή μορφή τέχνης και αν υπηρετούμε, επειδή ακριβώς έχουμε αυτό το ένα παραπάνω βήμα, πρέπει να μιλάμε γι' αυτό το θέμα, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που έκανα το κάλεσμα προς τους συναδέλφους μου με αυτή την επιστολή.

Πρέπει όλοι μαζί, χωρίς κακίες, χωρίς μικροκομματικές διαθέσεις, χωρίς κόντρες να προχωρήσουμε, γιατί αυτό που έρχεται είναι τεράστιο. Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει όλοι το μέγεθος του προβλήματος. Ότι πήγα για παράδειγμα στο Ισραήλ και δεν δεχόντουσαν ελληνική πιστωτική κάρτα, το ότι πήγα στο Λονδίνο και με είχαν στην ουρά με τους ανθρώπους των τρίτων χωρών, όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή, που εμείς που βγαίνουμε στο εξωτερικό τα αντιμετωπίζουμε, σε λίγο καιρό θα τα αντιμετωπίζουμε και μέσα στην χώρα μας όλοι.

Βρισκόμουν στο εξωτερικό και μάθαινα τα νέα της Ελλάδας από ξένα Μέσα και όχι από τα ελληνικά, πράγμα που με εκνεύρισε αφάνταστα.

Γι' αυτό καλώ τους συναδέλφους, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να...

μιλήσουν κάπου, σε ένα ραδιόφωνο, σε μία τηλεόραση, σε ένα περιοδικό, να εκμεταλλευτούν αυτό το πράγμα που μας έχει χαρίσει ο Έλληνας, αγοράζοντας τα CD μας, ακούγοντας τις μουσικές μας, ερχόμενος στις συναυλίες μας, να το εκμεταλευτούμε υπερ του ίδιου του ανθρώπου. Είναι υποχρέωσή μας πια...".

Ερωτηθείς για αυτό που βλέπει στην πλατεία Συντάγματος, απάντησε: "Ο κόσμος είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένος, ως προς αυτό που ζητάει στο Σύνταγμα.

Το βασικό αίτημα είναι ότι αυτή η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια πρέπει να αλλάξει. Αυτή η πολιτική μας οδηγεί όλους στην καταστροφή. Φυσικά τραγουδιστής είμαι, δεν είμαι πολιτικός για να προτείνω μεγάλες λύσεις, ξέρω όμως πιο είναι το κακό. Πληρώνουμε εκατομμύρια κάθε μήνα σε ανθρώπους για να κάνουν αυτή την δουλειά. Αυτούς λοιπόν εγκαλούμε στην τάξη, οι οποίοι αν δεν μπορούν ας παραιτηθούν...
"
.

Κληθείς να σχολιάσει κινδυνολογίες, όπως η πρόσφατη του Γιώργου Καρατζαφέρη για ιδιαίτερη προσοχή, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της περίπτωσης Μπουμπάρακ, σχολιάσε σε ιδιαίτερο τόνο:

"Υπάρχει ένα θέμα με όλους αυτούς τους πολιτικούς. Αυτοί οι πολιτικοί είναι πολιτικοί της άδειας κατσαρόλας. Δηλαδή είναι άνθρωποι χωρίς περιεχόμενο, οι οποίοι έχουν μάθει, έχουν μεγαλώσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, που έχουν συνηθίσει να φοράνε πολύ μεγάλα κοστούμια, για να χωράνε τις κοιλάρες τους απ' αυτά που έχουν φάει, αυτούς τους ανθρώπους, η άποψη η δική μου είναι, ότι δεν πρέπει καν να τους ακούμε.

Ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να γίνει και βίαιη η κατάσταση. Εάν βέβαια και εφόσον το απαιτήσει η ίδια η κοινωνία αυτό. Η ελευθερία πάντως και η Δημοκρατία ποτέ δεν ήταν αναίμακτες...
"
.

Τέλος, συνεχίζοντας για τον ρόλο των Ελλήνων καλλιτεχνών, κατέληξε:

"Αυτό με τις συναυλίες το βρίσκω λίγο άκυρο. Πιστεύω ότι το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες είναι τέτοιου είδους επιστολές στήριξης και να βρισκόμαστε μαζί με τον κόσμο κάτω, όπως κάνει και ο Λαυρέντης ο Μαχαιρίτσας, όπως και ο Φίλιππος ο Πλιάτσικας, όπως και ο Βασίλης ο Παπακωνσταντίνου κ.α. Πρέπει όμως να το δηλώνουμε, πρέπει να το φωνάζουμε. Αυτή η σιωπή των ανθρώπων του πολιτισμού έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Πολλοί μαζί μπορούμε περισσότερα...".


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟ 30 ΜΑΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ SITE:

Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική.

Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.

Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.

Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.

Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη.

Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.
 
Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο...
 
Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτηρά της. Η διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .
 
Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
 
Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως...
 
Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που κάθε μέρα αγωνίζονται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ