> Voliotaki: Aπροσχημάτιστος κομματισμός και πολιτικές μεθοδεύσεις στην Ε.Υ.Π.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Aπροσχημάτιστος κομματισμός και πολιτικές μεθοδεύσεις στην Ε.Υ.Π.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου της Ε.Υ.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα όσα έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει για απροσχημάτιστο κομματισμό και πολιτικές μεθοδεύσεις στα Σώματα και τις Υπηρεσίας Ασφαλείας...
από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνονται δυστυχώς και στην περίπτωση της Ε.Υ.Π. και ειδικότερα στις διαδικασίες για την ανάδειξη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της.

Οι φόβοι και οι αμφιβολίες που είχαμε εξ αρχής εκφράσει για τη σκοπιμότητα της προωθούμενης από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλαγής στον τρόπο συγκρότησης του Συμβουλίου, αποδείχτηκαν απολύτως δικαιολογημένοι, με βάση την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των πολιτικών υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι στόχος της αλλαγής είναι η εναρμόνιση με τα ισχύοντα σε όλες τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, είναι περισσότερο από προφανείς οι διαφορές των συγκεκριμένων διατάξεων από όσα προβλέπονται για όλο το υπόλοιπο Δημόσιο.

Η αυθαίρετη διεύρυνση των κωλυμάτων εκλογιμότητας, που στόχο έχει να «φωτογραφίσει» και να αποκλείσει από τις εκλογές συγκεκριμένα στελέχη τα οποία έχουν υποστεί άδικες πειθαρχικές διώξεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση αλλαγών στην εκλογική διαδικασία που υπονομεύουν το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, κάνουν ξεκάθαρο ότι πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι η διαμόρφωση όμοιων με το υπόλοιπο Δημόσιο διαδικασιών στην Ε.Υ.Π., αλλά η συγκρότηση ενός αρεστού στη διοίκηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κομματικά ελεγχόμενου και εξαρτώμενου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ίδια μικροκομματική τακτική, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση των Σωμάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας. Συνεχίζει να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια σε βάρος της ασφάλειας και της προστασίας της χώρας και των πολιτών».