> Voliotaki: «H αναδιάρθρωση θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες»

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«H αναδιάρθρωση θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες»

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τάσσεται για ακόμα μια φορά κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η αναδιάρθωση, σύμφωνα με τον Φίλιππο Σαχινίδη, θα έφερνε αναγκαστικά μια μεγάλη περίοδο σκληρής λιτότητας και ενδεχόμενο «κούρεμα» «θα οδηγήσει στα τάρταρα ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες»....

Ο υφυπουργός Οικονομικών επικρίνει όσους έχουν προτρέξει να ανακινήσουν αυτό το ζήτημα τονίζοντας πως τόσο ο Κώστας Σημίτης όσο και η Βάσω Παπανδρέου άνοιξαν «λάθος συζήτηση σε λάθος ώρα».

Ο κ. Σαχινίδης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ενώ προαναγγέλλει και τη θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στη χορήγηση επιδομάτων.

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο υφυπουργός Οικονομικών εκτιμά πως δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος, φροντίζει όμως να προειδοποιήσει τη ΝΔ να μην επιλέγει να "ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη".