> Voliotaki: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΛΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ 2013...

"Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ (Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων) να αφαιρέσει από το Βόλο και τη Λάρισα τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την πόλη μας και ολόκληρη τη Θεσσαλία. Και τούτο, διότι δεν αντιλαμβανόμασταν τους Μεσογειακούς Αγώνες σαν απλή περιφερειακή αθλητική διοργάνωση, αλλά ως αναπτυξιακό εργαλείο με τρόπο πιλοτικό και καινοτόμο σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που σας έκανε να δεσμευτείτε και προσωπικά για "πράσινους" Μεσογειακούς Αγώνες, κατά την προεκλογική σας ομιλία τον Σεπτέμβριο του 2009 στη Λάρισα.

Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση της αρνητικής αυτής εξέλιξης, εκφράσαμε, με κάθε τρόπο, την καθολική και αδιαπραγμάτευτη αξίωση της τοπικής κοινωνίας να δεσμευτούν σε ειδικό κωδικό οι πιστώσεις που η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να διαθέσει για τους Μεσογειακούς Αγώνες, προκειμένου να υλοποιηθούν στην περιοχή μας αναπτυξιακά έργα και δράσεις που τόσο τα έχει ανάγκη και τα οποία, άλλωστε, αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις μας.

Για το σκοπό αυτό, ζητήσαμε να οριστεί σχετική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνου και Μιχ. Χρυσοχοΐδη, των βουλευτών της Θεσσαλίας, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των Δημάρχων Βόλου και Λάρισας. Μάλιστα, διαπιστώνοντας ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών, καθυστερεί η πραγματοποίηση της σύσκεψης αυτής, αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στις 9.2.2011 στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, προκειμένου να αναλάβει εκείνος τη σχετική πρωτοβουλία.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εξέλιξη για το θέμα αυτό, παρά το γεγονός ότι πέρασε και η κρίσιμη σύνοδος της 24ης - 25ης Μαρτίου.

Κατόπιν αυτού είμαστε υποχρεωμένοι, κύριε Πρωθυπουργέ, να απευθυνθούμε πλέον σε σας, μεταφέροντας την έντονη διαμαρτυρία σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας.

Θέλουμε να γνωρίζετε και προσωπικά, ότι η απόφαση για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από αυτά που δικαιούται η περιοχή μας, στην οποία μάλιστα η ανεργία παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Περιμένουμε, λοιπόν, να προγραμματιστεί άμεσα η σύσκεψη και να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ειδικό πρόγραμμα στήριξης της περιοχής μας, με δεσμευμένες πιστώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε περαιτέρω παρέλκυση, θα προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις". 



ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ, ΤΩΡΑ, ΝΑΙ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ...!!