> Voliotaki: Μαζική αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μαζική αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, (ΕΣΥΠ) οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων Ν.Δ. ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν έρθει νωρίτερα σε γνώση τους οι προτάσεις της υπουργού για το «νέο λύκειο». Ωστόσο, ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του για το θέμα επισημαίνει ότι: «Οι ιδέες της κ. Διαμαντοπούλου, δεν είναι για πέταμα. Χρειάζονται όμως, περαιτέρω επεξεργασία, μεγαλύτερη εφευρετικότητα και σαφώς πιο υπεύθυνους χειρισμούς».


Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.


Αργά το μεσημέρι...

, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Ν. Καζάζης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Συνήλθε σήμερα 31-3-2011 η ολομέλεια του ΣΠΔΕ με μόνα θέματα (α) το Ινστιτούτο Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση και (β) Προγράμματα Σπουδών. Στην έναρξη της συνεδρίας ζητήθηκε από μέλος του σώματος αναβολή της συνεδρίας, για να δοθεί χρόνος να σταλεί στους εκπροσώπους των φορέων η άρτι ανακοινωθείσα πρόταση της Υπουργού Παιδείας για το Νέο Λύκειο και να μελετηθεί.

Έγινε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΠΔΕ ότι την Πρόταση για το Λύκειο θα την κατέθετε, αργότερα στην ίδια συνεδρία, η Υπουργός αυτοπροσώπως, και το ΣΠΔΕ θα την συζητούσε σε κατοπινή συνεδρία, που θα αποφάσιζε ο Πρόεδρος του οργάνου. Στην ψηφοφορία που ζητήθηκε από μέλος του ΣΠΔΕ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνέχιση της συνεδρίας με τα αναγεγραμμένα θέματα, η οποία, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή από έλλειψη απαρτίας, λόγω αποχώρησης μελών του Συμβουλίου».