> Voliotaki: Οι φαν του Καντάφι

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι φαν του Καντάφι

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ

Στη… Γουινέα Μπισάου βρήκε συμπαράσταση ο Μουαμάρ Καντάφι, καθώς περίπου 2.000 πολίτες της μικρής αφρικανικής χώρας διαδήλωσαν χθες υπέρ του.
Οι διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία με κάθε μέσο, φορούσαν όλοι ένα πράσινο μαντήλι στον λαιμό τους και μπλουζάκια με τυπωμένη τη μορφή του λίβυου ηγέτη.

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μιας ΜΚΟ με την ονομασία «Κίνημα για την Ειρήνη και τη Σταθερότητα στην Αφρική», φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.


Στις επιγραφές που κρατούσαν...

κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «Ζήτω ο λιβυκός λαός, ζήτω ο Καντάφι. Κάτω ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός», «Η Γουϊνέα -Μπισάου και η Αφρική αλληλέγγυοι στον λιβυκό λαό και στον ηγέτη του», ή ακόμη «Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, ιμπεριαλιστές, έξω από τη Λιβύη».

Το πλήθος έφθασε έξω από την πρεσβεία της Λιβύης, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε στον πρεσβευτή Νάτζι αλ Γάμπαρ ψήφισμα αλληλεγγύης στον Καντάφι.

Η Τρίπολη και η Μπισάου διατηρούν άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες θεμελιώθηκαν τη δεκαετία του ’70, καθώς η Λιβύη ήταν από τις πρώτες αφρικανικές χώρες που είχαν προσφέρει υλική και οικονομική βοήθεια στην πρώην πορτογαλική αποικία μετά την ανεξαρτησία της.