> Voliotaki: Πάρτε βαθιές ανάσες... Νο4

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πάρτε βαθιές ανάσες... Νο4

Ξέρετε ποιά είναι ENGAL και ο Αλεξάκης;; Αυτόν που θα σταματήσει ο κ. Νάκος; Να σας πω... 

Θυμάστε μια επένδυση που ΗΤΑΝ να γίνει στον Αστακό από Άραβες;; Που με πρωθυπουργική παρακαλώ εντολή επιταχύνθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου οι Άραβες να πάρουν άδεια να κάνουν την επένδυση;; 

Ξέρετε τί επένδυση ήταν; Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κατάρ ήθελε να δημιουργήσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG) άκρως επικίνδυνο καύσιμο υλικό... 

Η κοινοπραξία προσκόμισε απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο γνωμοδοτούσε για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού (δεν ήταν τόσο μάγκες όσο οι δικοί μας πολιτικοί μάλλον), έτσι ώστε να επιτρέπεται η παραγωγή ηλεκτρισμού «με υγροποιημένο ή άλλως οριζόμενο αέριο». 

Ξέρετε ποιός τους σταμάτησε;;; Ο ΑΛΕΞΑΚΗΣ! 

Η Engal έκανε προσφυγή και ζητούσε την αναθεώρηση της χορήγησης της άδειας, με το επιχείρημα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε ήδη αίτηση για τη χορήγηση άδειας παραγωγής σε project της εν λόγω εταιρείας, για τη δημιουργία μονάδας βιομάζας 200 MW προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ. 

Η αίτηση της Engal είχε κατατεθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2009, ενώ τον Ιούνιο του 2009 υπεγράφη -σύμφωνα πάντα με την εταιρεία- σύμβαση logistics με την ΑΚΑΠΟΡΤ για την πρώτη ύλη (7 εκατ. τόνοι ετησίως). 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Engal, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας έχει ήδη δώσει άδεια για τη λειτουργία μονάδας ειδικής ανακύκλωσης. 

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΚΗ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΚΑΙΓΟΤΑΝ" Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! 

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ