> Voliotaki: Η Διαμαντοπούλου βγάζει ομιλίες για το πόσο ωραίες είναι οι αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά για κάποιο λόγο δε μας πείθει...

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Διαμαντοπούλου βγάζει ομιλίες για το πόσο ωραίες είναι οι αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά για κάποιο λόγο δε μας πείθει...

Eνταση σημειώθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, όταν μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και την διέκοψε.

Οι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο υπουργείο και έφτασαν μέχρι την αίθουσα της συνάντησης που είχε η κ. Διαμαντοπούλου με τους δημάρχους της χώρας, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις σχολείων και την πολιτική του «νέου σχολείου» που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι εκπαιδευτικοί διέκοψαν την ομιλία της υπουργού, άνοιξαν μέσα στην αίθουσα πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια στιγμή, άλλοι συνάδελφοί τους διαδήλωναν έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων και εναντίον του μνημονίου.

Η συνάντηση διακόπηκε προσωρινά. Ορισμένοι από τους δημάρχους αντέδρασαν, αποδοκιμάζοντας τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απάντησαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

«Να πάτε στα μαθήματα σας»
, φώναξαν ορισμένοι δήμαρχοι στους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε μικροένταση, που αργότερα εκτονώθηκε. (παρεμπιπτόντως, υπάρχει άραγε σπουδαιότερο μάθημα που μπορείς να δώσεις σε έναν νέο, από το να του δείξεις ότι πρέπει να μάχεται και να παλεύει εναντίον της τυραννίας;)

Οι εκπαιδευτικοί δεν αποχώρησαν από την αίθουσα και κάθισαν στις πρώτες θέσεις, παρακολουθώντας τους ομιλητές τους οποίους συχνά διέκοπταν.