> Voliotaki: Στους δρόμους από αύριο οι κτηνοτρόφοι

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στους δρόμους από αύριο οι κτηνοτρόφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ

Ξεκινούν αύριο, από την Κομοτηνή, οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και οι οποίες θα μεταφέρονται ανά διήμερο, τριήμερο ή πενθήμερο σε διαφορετική πόλη, με σταθμούς σε 14 περιοχές, από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο.

Οι κτηνοτρόφοι, που στις 12 μ. αύριο θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου και θα μοιράσουν γάλα στους παρευρισκόμενους, διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές των ζωοτροφών και τις χαμηλές του γάλακτος και κρέατος, ενώ ζητούν χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς ο κλάδος έχει περιέλθει –όπως υποστηρίζουν– σε μαρασμό.

Αν στην αυριανή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο υπάρξει επαρκής προσέλευση κτηνοτρόφων (σημειώνεται ότι από τα περίπου 700 μέλη του συλλόγου της Ροδόπης ενεργά είναι τα 100), τότε θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.

Μετά την Κομοτηνή, η ατζέντα των κινητοποιήσεων (η ακριβής μορφή των οποίων θα αποφασίζεται από τους κατά τόπους συλλόγους) έχει ως εξής:

-3 Μαρτίου: Καβάλα

-8 Μαρτίου: Δράμα


-10 Μαρτίου: Σέρρες


-12 Μαρτίου: Ξάνθη


-15 Μαρτίου: Ημαθία


-17 Μαρτίου: Κιλκίς


-21 Μαρτίου: Χαλκιδική


-23 Μαρτίου: Θεσσαλονίκη


-28 Μαρτίου: Κοζάνη


-30 Μαρτίου: Λάρισα


-1 Απριλίου: Μαγνησία - Λαμία


-4 Απριλίου: Αιτωλοακαρνανία


-6 Απριλίου: Ηλεία - Πρέβεζα.