> Voliotaki: Με αφορμή τήν χθεσινή εμφάνιση τού Ισίδωρου Κούβελου στό Πανθεσσαλικό!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Με αφορμή τήν χθεσινή εμφάνιση τού Ισίδωρου Κούβελου στό Πανθεσσαλικό!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ


Η περίπτωση Καμπουρίδη και το παρ’ ολίγον νέο Βατοπέδι


Δεν είναι μονάχα η Θεσσαλία που "κλαίει" την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων. Ο από καιρό "τοποθετημένος" στη Μαγνησία επιχειρηματίας κ. Μίλτος Καμπουρίδης, του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υιού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, φαίνεται να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Κι αυτό διότι η επένδυσή του στην αγορά γαιών στην περιοχή από την Εκκλησία τινάζεται στον αέρα.

Ο κ. Καμπουρίδης, παρέα με τον συνεργάτη του κ. Πιερ Χαραλαμπίδη και το σχήμα "Dolphin Capital", διατηρώντας πολυετή εμπειρία σε επενδύσεις στον κλάδο του real estate, επιδίωξαν το colpo grosso στη Μαγνησία.

Επρόκειτο για ένα έργο που αφορά στο "Levender Hills Golf Resort" (του οποίου κατέχουν το 85%), φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας "Golfing Developments S.A.", 3.100 στρεμμάτων, που, όπως τότε είχε αποκαλυφθεί, εξασφάλισε για 99 ολόκληρα έτη μεγάλη στρεμματική έκταση στις Νηές, μέσω τριών συμβολαίων με τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πολλά είχαν γραφτεί τότε για τις σχέσεις των κυρίων Καμπουρίδη και Ισίδωρου Κούβελου. Μάλιστα ο Τύπος είχε αναφερθεί πως αυτές αποτελούσαν από μόνες τους "σκάνδαλο", στην περίπτωση ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο δεύτερος τύγχανε πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και ο πρώτος επιθύμησε να εντάξει στον φάκελο διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων το επιχειρηματικό του σχέδιο. Πάντως, ο κ. Καμπουρίδης είχε αρνηθεί την "προσυνεννόηση", λέγοντας πως δεν υπάρχει "Βατοπέδι" στον Βόλο. Σύμφωνα με εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας, η έκταση που μεταβίβασε η Εκκλησία είναι κρατική. Τότε προκλητικά ο κ. Καμπουρίδης είχε πει πως αυτό ήταν πρόβλημα της Εκκλησίας, το οποίο θα έπρεπε να το λύσει η ίδια! Ο επιχειρηματίας μάλιστα τότε είχε πει πως τον πεθερό της αδελφής του τον είχε δει "μόλις μια φορά"!